OPGELET: Gratis verzending vanaf €100

 

Favorieten

Mijn account

Winkelmand

 

Hoe bloedluizen bij kippen en pluimvee aanpakken

Wat zijn bloedluizen?

Eerst en vooral is een bloedluis eigenlijk geen luis maar een grote mijt. Om die reden worden bloedluizen ook wel rode bloedmijt of vogelmijt genoemd. Bloedluizen kunnen zich enorm snel voortplanten. Dit omdat ze tot wel acht eieren per dag kunnen leggen. Overdag verstoppen bloedluizen zich goed in het kippenhok, maar ’s nachts kan je met een zaklamp zien of er bloedluizen in het kippenhok aanwezig zijn. Zijn er bloedluizen, dan kan je dit best zo snel mogelijk behandelen. Kippen en allerlei andere pluimvee kunnen hiervan namelijk ernstig ziek worden. Als ze grondig gebeten worden, kan er bloedarmoede ontstaan bij de kippen. Bovendien kunnen de bloedluizen ook andere ziektes met zich meebregen – zoals bijvoorbeeld de e-coli bacterie.

Bloedluizen gespot? Zo snel mogelijk ingrijpen!

Het allerbelangrijkste aspect van bloedluizen bestrijden is dat je zowel de omgeving waarin de bloedluizen zich bevinden (bijvoorbeeld het kippenhok) alsook de kippen zelf grondig behandelt. Maak het kippenhok schoon met een hogedrukspuit om de eitjes weg te spuiten. Je kan ook het kippenhok verhitten met een stoomreigniger met water of stoom van minimum 70 graden. Wees zorgvuldig in je aanpak en controleer zeker alle hoekjes en spleten. Je kan vervolgens ook het kippenhok nog inborstelen met droge witte kalk. Vervolgens behandel je je kippen of andere pluimvee met een kwalitatief anti-bloedluis product. Bij Dierenwinkelshop raden we het anti-bloedluis product aan van Home-Shield. Daarnaast hebben we nog een hele reeks andere anti-bloedluis producten waarmee je eenvoudig en snel je kippen goed kan behandelen tegen bloedluis.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies