OPGELET: Gratis verzending vanaf €100

 

Favorieten

Mijn account

Winkelmand

 

Alles wat je moet weten over voedselallergie bij honden

Wat is een voedselallergie?

Het lichaam reageert allergisch op bepaalde stoffen uit de voeding bij een voedselallergie. De huid van je hond gaat hierdoor een ontstekingsreactie vertonen en deze gaat vaak gepaard met jeuk.

Wat veroorzaakt een voedselallergie?

Het antwoord op deze vraag is doorgaans dierlijk eiwitten, maar ook plantaardige eiwitten kunnen soms de boosdoener zijn. Het dierlijke eiwit dat voedselallergieën kan veroorzaken is doorgaans dat van runderen of kippen. Het plantaardig eiwit dat soms wel eens problemen kan veroorzaken is tarwe. In meer dan 80% van de gevallen is één van deze eiwitten de boosdoener voor de voedselallergie van jouw hond.

Wat zijn de symptomen?

De symptomen die een voedselallergie met zich mee brengt kunnen behoorlijk verschillen. Over het algemeen zijn er wel een aantal symptomen die vaak overeen komen zoals jeuk in tenen, oksel of liezen. Ook kale plekken, huidschilfers of haaruitval bij je hond komen vaak voor. Voedselallergie diagnoseren kan behoorlijk lastig zijn. Daarom raden we bij twijfel steeds aan om een dierenarts te consulteren.

Wat is de behandeling?

Een voedselallergie kan nkel behandeld worden door het geven van de juiste voeding. Wanneer een voedselallergie dus wordt vastgesteld, zal je voor de rest van het leven van je hond rekening moeten houden met deze allergie. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten hondenvoeding beschikbaar voor honden met bepaalde allergiën.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies