OPGELET: Gratis verzending vanaf €100

 

Favorieten

Mijn account

Winkelmand

 

Hoe kan ik mijn vogel een trucje aanleren?!

Wist je dat net als honden ook vogels – zoals bijvoorbeeld papegaaien of parkieten – eenvoudig getraind kunnen worden om trucjes te doen? Het klinkt misschien wat vreemd, maar toch is het zo! Trucjes aanleren loopt uiteraard bij de ene vogel al wat vlotter dan bij de andere. Wees dus ten allen tijde geduldig wanneer je je vogel een truckje probeert aan te leren.

Stap 1 – Zorg dat je vogel op zijn gemak is

Heb je net een nieuwe vogel – geef hem dan 1-2 weken de tijd om eerst te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Vermijd luide geluiden en geef je vogel bovendien een naam zodat deze hieraan gewend geraakt. Geef je vogel eveneens voldoende water en drinken zodat deze langzaam aan begint te begrijpen dat jij hem voedert. Je vogel zal steeds comfortabeler worden met jouw fysieke aanwezigheid.

Stap 2 – Stimuleer het aanleren van truckjes

Laat de vogel eerst wennen aan jouw hand. Leg eventueel wat zaadjes op je vinger om de vogel aan te moedigen op jouw hand of vinger te kruipen. Start met eenvoudige aanwijzigingen te geven voor een bepaalde routine (zoals een pootje geven of een rondje draaien). Beloon je vogel telkens hij/zij deels of geheel de instructie gevolgd heeft. Zo kan je vogel het verband beginnen te zien tussen de beloning en de instructie. Blijf deze routine over meerdere dagen/weken consequent herhalen. Verander bovendien de routine niet, om de kans te vergroten dat je vogel sneller zal leren.

Stap 3 – Leer je vogel meerdere truckjes!

Je kan vele filmpjes online terugvinden met allerlei trucjes die eigenaars hun vogel hebben aangeleerd. Laat je inspireren!    

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies