OPGELET: Gratis verzending vanaf €100

 

Favorieten

Mijn account

Winkelmand

 

Hoe kies ik het juiste konijnenhok? (deel 2)

Hou ik mijn konijnen beter binnen of buiten?

Wij adviseren om een duidelijk keuze te maken om je konijnen ofwel binnen ofwel buiten te houden. Kies je om je konijnen buiten te laten, dan heb je een ruim hok met een flinke ren nodig zodat de konijnen voldoende bewegingsruimte hebben. Haal in de winter niet zomaar je konijnen naar binnen. Gedurende de zomer hebben zij namelijk hun wintervacht al voorbereid. In een warm huis zullen zij het anders behoorlijk warm krijgen. Uiteraard kan je een konijnenhok binnen plaatsen als je hiervoor voldoende plaats hebt. Daarnaast hebben we bij Dierenwinkelshop ook een mooie selectie konijnenkooien.

De juiste prijs/kwaliteit verhouding van een konijnenhok

Naast het formaat van het konijnenhok is ook de prijs-kwaliteit verhouding belangrijk. Controleer dat er geen scherpe delen in het konijnenhok zitten wanneer je een konijnenhok koopt. Verzeker eveneens dat het hout niet behandeld is met verf of beits met een termentine basis (beits dient op waterbasis te zijn). Een stevig dak, hout van goede kwaliteit en een solide frame zijn uiteraard ook zeer belangrijk. Bij Dierenwinkelshop werken we nauw samen met onze leveranciers en bieden we enkel de beste prijs/kwaliteit aan.

Nog een laatste tip?!

Zitten je konijnen vaak te knagen aan het konijnenhok, dan kan je altijd het konijnenhok voorzien van knaagstrips. Je konijnen knagen namelijk om hun tandjes voortdurend te slijpen – dit is volledig natuurlijk gedrag. Als je zorgt dat er steeds voldoende te knagen is door het hok bijvoorbeeld te voorzien met allerlei speeltjes en twijgen, zullen ze echter niet zo snel knagen aan het konijnenhok.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies