OPGELET: Gratis verzending vanaf €100

 

Favorieten

Mijn account

Winkelmand

 

Belangrijke tips voor het houden van geiten

Registreer je geiten

Als houder van geiten dien je eerst en vooral geregistreerd te zijn. Je kan dit gemakkelijk zelf online doen via de website van Dierengezondheidszorg Vlaanderen.

Voeding

Geiten zijn echte herkauwers en eten alle gras, takken en bladeren die ze kunnen vinden. Daarnaast is het aanbevolen om je geiten aanvullend onderhoudsvoeder te geven aangepast aan de leeftijd van het dier voor een optimale gezondheid.

Verzorging

Naast een korte dagelijkse controle is ook een goede periodieke verzorging belangrijk. Er moet vooral opgelet worden dat de geiten geen worminfecties krijgen. Ontwormen kan door middel van een injectie of door de geiten een pilletje te geven. Daarnaast is ook de verzorging van de hoeven belangrijk, vooral wanneer de geiten grazen om een zachte ondergrond waar er geen natuurlijke slijtage is. Om deze reden dien je om de twee à drie maanden de hoefjes van de geiten bij te werken door alle loszittende hoon te verwijderen. Geiten voelen dit niet, net als het knippen van nagels bij mensen. 

Onderdak

Geiten zijn sociale dieren en willen ten allen tijde omringd zijn door soortgenoten. Geiten hebben bovendien graag een grote oppervlakte ter beschikking. Zo wordt bijvoorbeeld per dwerggeitje een oppervlakte van toch 60m² geadviseerd. Daarnaast moet je ook een droog en tochtvrij geitenhok voorzien dat beschutting geeft bij regen en stevige kou, maar eveneens in de zomer bij felle zon.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies